«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» το 1997 στην εκπομπή ΑΝΘΡΩΠΟΙ της Σεμίνας Διγενή 2017-03-27T14:44:06+00:00

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» το 1997 στην εκπομπή ΑΝΘΡΩΠΟΙ της Σεμίνας Διγενή

από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Απόσπασμα από την εκπομπή ΑΝΘΡΩΠΟΙ της Σεμίνας Διγενή στην οποία διερευνώνται οι διαφορετικές μορφές παιδικής κακοποίησης και οι αιτίες του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό προβάλλεται το σημαντικότατο έργο του Εθελοντικού Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, γενικός γραμματέας τότε του Συλλόγου, μιλάει για την ίδρυσή του, που ήταν επιθυμία του 10χρονου γιου του Ανδρέα, τη φυσιογνωμία και τις δράσεις του, μόλις 2 χρόνια μετά από τη σύστασή του. Αναφέρεται, επίσης, στην πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών που καλύπτει το μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων του και στις συνθήκες λειτουργίας του.

Σύνθημά τους το «Αν Ενωθούμε Όλοι θα τα Καταφέρουμε», από το ημερολόγιο του ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, 1995. Η παιδοψυχολόγος ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΛΩΝΙΑ, επικεντρώνεται στις περιπτώσεις των καταγγελιών κακοποίησης και εγκατάλειψης που δέχονται τα παιδιά και πώς καλείται ο Σύλλογος να τις αντιμετωπίσει. Επισημαίνεται η σημαντική συμβολή του στην κοινωνική και ψυχολογική στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη και τονίζεται η σημασία του ρόλου του. Τέλος, στο πλαίσιο της εκπομπής, θίγεται το θέμα της ελλιπούς κρατικής μέριμνας και της αναποτελεσματικότητας των υφισταμένων δομών που αφορούν στην πρόληψη των φαινομένων κακοποίησης.

Μιλούν επίσης οι: ΒΑΣΩ ΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, επίκουρος καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, ΗΛΙΑΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ, Υπεύθυνος Τύπου της UNISEF, ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΡΝΕΖΗ, δικηγόρος, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ, ιατροδικαστής.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο: http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/d–index-archive-search.aspx?q=71348#